Τέταρτο

«Τρία» – Νέο άλμπουμ από τους λάμδα


Οι  λάμδα επιστρέφουν με το τρίτο τους άλμπουμ «Τρία», διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή. Ο δίσκος περιλαμβάνει 11 τραγούδια.

Συντελεστές

Οι λάμδα είναι οι: Παντελής Νικηφόρος, Κώστας Κωστίδης, Βασίλης Τυρανόπουλος, Χάρης Παρασκευάς, Θοδωρής Σοφόπουλος

Στίχοι:Παντελής Νικηφόρος

Στο «Όλοι μαζί μια μοναξιά» σαξόφωνο παίζει ο Σταύρος Μάνθος.

Στο «Μπροστά στο τέλος της»  ακούγονται οι:Εύα Λαύκα, Αλέξανδρος Κούστας, Νίκος Αυγουστίδης, Νεφέλη Μπερή, Στέφανος Μουρούτσος, Νίκος Βελώνιας, Ελένη Ζιαζοπούλου.

Μίξη και το mastering: Νίκος Λάβδας στο Kiwi Sound Studio.

Αrtwork – γραφιστικά: +wolframgrafik.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Αύγουστος 1974, Κάλυβος Μυλοποτάμου Ρεθύμνης


Το video-clip για το «Μπροστά Στο Τέλος Της»: Βιντεοσκόπηση: Πάνος Ηλιόπουλος, Πέτρος Κολοτούρος | Μοντάζ: Πάνος Ηλιόπουλος

«Τρία» Stream & Download: bandcamp | spotify | youtube | soundcloud

Η ιδέα της μπάντας εμφανίστηκε τον Νοέμβρη του 2010 από τον Παντελή Νικηφόρο και τον Κώστα Κωστίδη που γνωρίζονταν από κοινές παρέες των προαστίων του Πειραιά, όταν συναντήθηκαν πρώτη φορά με σκοπό να  δημιουργήσουν τη μουσική που θα ήθελαν να ακούσουν, και μέχρι τότε δεν είχαν γνωρίσει. Γρήγορα στην κουβέντα μπήκε ο Κώστας Ασημάκης και λίγο μετά ο Βασίλης Τυρανόπουλος. Οι δύο μαζί με τον Κωστίδη ήταν μέλη της μπάντας Sober, που είχε διαλυθεί λίγο καιρό πριν.

Αργότερα, και λίγο πριν τις ηχογραφήσεις του πρώτου άλμπουμ ήρθε ο Θοδωρής Σοφόπουλος που συμπλήρωσε την τότε σύνθεση. Όταν ήδη τα πρώτα κομμάτια είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται και να υπάρχει κοινός τόπος μουσικά, προέκυψε το όνομα λάμδα.

Το 2012 κυκλοφορεί το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ ”λάμδα(2012)”, που ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου από την ίδια
την μπάντα σε ένα σπίτι στην Αμφιάλη που ήταν ο τόπος συνάντησης και πρόβας. Από τότε οι λάμδα ξεκινούν
τις live εμφανίσεις με μια σταθερή αν και όχι συχνή παρουσία.

Το Φεβρουάριο του 2015 κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ, με τίτλο «Η Επόμενη μέρα». Αμέσως μετά ο Βασίλης Τυρανόπουλος και ο Κώστας Ασημάκης αποφασίζουν να αποχωρήσουν από το συγκρότημα με τον πρώτο να επιστρέφει ένα χρόνο μετά, και τον δεύτερο να αντικαθίσταται από τον Χάρη Παρασκευά.

Αυτή είναι και η μέχρι σήμερα σύνθεση με την οποία οδηγούνται, αργά και με ελάχιστες εμφανίσεις αλλά σταθερά, με άφθονη τριβή στο στούντιο, στην ηχογράφηση του τρίτου άλμπουμ “Τρία”, που κυκλοφορεί τώρα.

λάμδα: www.lamdaband.gr/ | youtube | spotify |facebook | instagram

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8900 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top