tetartopress

Video Art Μηδέν: Ανοικτή διεθνής πρόσκληση συμμετοχής


Το Video Art Μηδέν ετοιμάζεται για τις επόμενες δράσεις του και καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο απ’ όλο τον κόσμο να στείλουν τις συμμετοχές τους για τις επόμενες εκδηλώσεις και συνεργασίες του Μηδέν, που περιλαμβάνουν διοργανώσεις προβολών και εκθέσεων βιντεοτέχνης στην Καλαμάτα, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Η πρόσκληση αφορά έργα video art χωρίς θεματικό ή μορφολογικό περιορισμό, αλλά η επιμελητική ομάδα του Μηδέν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις υποκατηγορίες: εικαστικό βίντεο, video-performance, video-dance, πειραματικό animation, πειραματικό μουσικό βίντεο, μέσα από μια εικαστική πάντα ματιά.

Στο πλαίσιο της γενικής ανοικτής πρόσκλησης, το Video Art Μηδέν απευθύνει ειδική πρόσκληση για τα παρακάτω θεματικά αφιερώματα (με ελεύθερη ερμηνεία και διαχείριση των προτεινόμενων θεμάτων και χωρίς η ανοικτή πρόσκληση να περιορίζεται μόνο σε αυτές τις θεματικές):

– “Shhhhh……”. Πώς βιώνει κανείς τη σιωπή; Ως ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό του; Ως απόσυρση από την αλληλεπίδραση με τους άλλους; Ως σύνδεση με τους άλλους; Τι γίνεται όταν είσαι καταδικασμένος σε σιωπή ή όταν αυτή σου επιβάλλεται;

– “Chasing my tail” (Κυνηγώντας την ουρά μου).

– “True lies”.

– “Happiness is a warm gun” (ο τίτλος προέρχεται από το ομότιτλο τραγούδι των Beatles).

– “To the Zoo”.

– “Teen”, με έργα που απευθύνονται σε (ή προέρχονται από) εφήβους.

– “Fuck off”.

– επιπλέον, το Video Art Μηδέν εγκαινιάζει φέτος μια νέα διοργάνωση, το MidenTV. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο φεστιβάλ για μουσικά video clip της εναλλακτικής ελληνικής μουσικής σκηνής, με στόχο την παρουσίαση επιλεγμένων βίντεο ταλαντούχων νέων σκηνοθετών-καλλιτεχνών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος. Η διοργάνωση του MidenTV γίνεται σε συνεργασία με το Bandapart Recording Studio στην Καλαμάτα.


Πληροφορίες

 

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε όλους τους δημιουργούς (άτομα, ομάδες ή οργανισμούς) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων: 15 Ιανουαρίου 2023.

Αναλυτικές πληροφορίες, όρους και ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.festivalmiden.gr


Video Art Μηδέν

 

Το Video Art Μηδέν είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός για τη διερεύνηση και την προώθηση της βιντεοτέχνης. Ιδρύθηκε το 2005 στην Καλαμάτα από μια ανεξάρτητη ομάδα ελλήνων καλλιτεχνών και υπήρξε ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα, με ετήσια διοργάνωση για τα πρώτα δέκα έτη λειτουργίας του.

Από το 2015 και μετά συνεχίζει το έργο του με ένα πιο ευέλικτο και διευρυμένο πρόγραμμα προβολών και εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σκοπό να υποκινήσει τη δημιουργία πρωτότυπης βιντεοτέχνης, να βοηθήσει στη διάδοση της και να αναπτύξει την έρευνα της.

Μέσα από συνεργασίες και ανταλλαγές με σημαντικά φεστιβάλ, χώρους τέχνης και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, έχει αναγνωριστεί ως μια από τις πιο επιτυχημένες και ενδιαφέρουσες διοργανώσεις για τη βιντεοτέχνη διεθνώς και μια σημαντική πλατφόρμα πολιτιστικής ανταλλαγής για την ελληνική και παγκόσμια βιντεοδημιουργία.

Δημιουργεί ταυτόχρονα ένα εναλλακτικό σημείο συνάντησης στην Ελλάδα για αναδυόμενους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και έναν κόμβο επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, οργανισμών, φεστιβάλ και χώρων τέχνης απ’ όλο τον κόσμο.

Ενότητες προβολών του Μηδέν έχουν ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και φιλοξενούνται σε σημαντικά φεστιβάλ και μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιούλα Παπαδοπούλου |  Μαργαρίτα Σταυράκη

Επιμελητική ομάδα: Γιώργος Δημητρακόπουλος, Μάρθα Ζούπα, Ντάνυ Κάργας, Μαρία Μπουρίκα, Όλγα Παπαδοπούλου, Νίκος Ποδιάς

www.festivalmiden.gr | facebook | instagram | youtube  | [email protected]

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ρέα Γαλανάκη «Πού ζει ο λύκος;»

Ρέα Γαλανάκη «Πού ζει ο λύκος;»

Είναι λεπτή, σχεδόν αόρατη, η γραμμή που μετατρέπει εντός μας ένα σημαντικό βίωμα σε ιστορικό γεγονός. Χωρίς να την ενδιαφέρει ...
Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Κυκλοφορεί η τέταρτη έκδοση του μυθιστορήματος του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη «Το χιόνι των Αγράφων», ενός βιβλίου που επαινέθηκε από την κριτική, ...
«Μπρανκαλεόνε» - Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Μπρανκαλεόνε» – Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Ο μάγος Μπρανκαλεόνε θα μπορούσε να είναι κάποιο φανταστικό πρόσωπο. Όμως είναι απολύτως υπαρκτό. Πρόκειται για τον αγαπημένο μου φίλο ...
"Έρωτας Big Bang" στις Γραμμές Τέχνης

“Έρωτας Big Bang” στις Γραμμές Τέχνης στην Πάτρα

Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στις 21:00, η Μαρίνα Βολουδάκη, συνοδεία Σπύρου Λευκοφρύδη, επιστρέφει στο Θέατρο Γραμμές Τέχνης ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13872 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top