Τέταρτο

Βιωματικά εργαστήρια: «Τα δικαιώματα όλων των παιδιών σε πρώτο πλάνο»


Το Δίκτυο Προσφυγικού-Μεταναστευτικού του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και η πρώτη πολυγλωσσική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα «We Need Books» (Ευβοίας 7, Κυψέλη) ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Στόχος είναι μέσα από το παιχνίδι και τα δημιουργικά εργαστήρια, τα παιδιά να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους, να μάθουν για τις ταυτότητες και την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης, να μοιραστούν τις ιστορίες εκείνες που μας ενώνουν απέναντι σε κάθε διάκριση και αδικία.

Η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, όπως και παραμύθια ή στιγμές της καθημερινότητάς μας, θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη σε αυτό το ταξίδι, μαζί με το βιωματικό παιχνίδι και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μικρών μας φίλων.

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια σε αυτή την κατεύθυνση, ένα για τις ηλικίες 5-7 ετών και ένα για τις ηλικίες 8-12 ετών.

Το πρώτο εργαστήριο, που θα διαρκέσει από τις 16:00 έως τις 17:30, θα ασχοληθεί με το δικαίωμα της ταυτότητας, της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης. Θα γίνει διαδραστική ανάγνωση και δραματοποίηση του παιδικού παραμυθιού του Ed Vere «Πώς να είσαι λιοντάρι».

Το δεύτερο εργαστήριο που θα διαρκέσει από τις 18:00 έως τις 20:00 θα προσεγγίσει τη σύμβαση των δικαιωμάτων του παιδιού, και συγκεκριμένα την απαγόρευση των διακρίσεων, αξιοποιώντας θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές, αυτές του θεατρικού και εικαστικού παιχνιδιού.

Συμπληρώνετε τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

* Λόγω των μέτρων για τον Covid19, η συμμετοχή στα εργαστήρια θα πραγματοποιείται κάθε φορά με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8236 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top