Τέταρτο

Βιωματικό Θεατρικό εργαστήριο στο νησάκι του Αγίου Σώστη


Βιωματικό θεατρικό εργαστήριο στον Άγιο Σώστη με τον Μελαχρινό Βελέντζα διοργανώνεται από το  Μessolonghi by locals. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.  Πληροφορίες: 26313 02048

Πώς μετακινούμαι από το τίποτα σε κάτι;

Ο Μελαχρινός Βελέντζας μοιράζεται την εμπειρία του στο πεδίο της ανεξάρτητης παραγωγής μέσα από πρακτικά παραδείγματα από το πρωτότυπο ταξίδι της παράστασης Lemon ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα από το 2018 μέχρι σήμερα.

Σκοπός του βιωματικού αυτού θεατρικού εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες  συνδεθούν με τις δικές τους ιδέες.

Εκκινώντας από την ησυχία και την παύση και χρησιμοποιώντας θεατρικές τεχνικές και ζωντανή μουσική, θα εστιάσουμε στον τρόπο που μπορούμε να σχεδιάσουμε μία ιδέα από το μηδέν, στη σημασία του οράματος, της συνεργασίας και της ομαδικής δουλειάς.

Το εργαστήριο απευθύνεται:
Σε καλλιτέχνες
Σε όσους επιθυμούν να κάνουν την ιδέα τους πράξη
Σε όλους

Ο Μελαχρινός Βελέντζας (Ηθοποιός / Πιανίστας / Παραγωγός) είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Έχει φοιτήσει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαχείριση» (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος “Marketing, Consumption & Society”, το οποίο και παρακολούθησε με υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Limerick (Ιρλανδία). Παρουσίασε στο Πανεπιστήμιο του Carleton του Καναδά τη διπλωματική του εργασία με αντικείμενο έρευνας «Ηλειτουργία της μουσικής στη διαφήμιση». Έχει εργαστεί σε πολιτιστικούς χώρους δημιουργώντας και αναπτύσσοντας την ταυτότητά τους. Η σχέση του με τη μουσική και το πιάνο ξεκινά από τα έξι του πρώτα με σπουδές στο κλασικό πιάνο και τα ανώτερα θεωρητικά, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα jazz αυτοσχεδιασμού και jazz αρμονίας.

Στο θέατρο, εργάζεται ως ηθοποιός, μουσικός και παραγωγός. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Θωμά Μοσχόπουλο, τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, την Ελένη Σκότη κ.ά.

Το 2018, ιδρύει τη δική του εταιρεία παραγωγής. Το Lemon είναι η πρώτη του παραγωγή. Το έργο (βασισμένο στο μονόλογο Novecento του Alessandro Baricco) ταξιδεύει ως site-specific παράσταση και παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα κυριολεκτικά πότε στη στεριά, πότε στη θάλασσα και πότε κάπου ανάμεσα.

Εισηγείται το βιωματικό θεατρικό εργαστήριο «Από την Ιδέα στην Πράξη» με άξονα ενδιαφέροντος την ανεξάρτητη παραγωγή και την επικοινωνία. Μέσα από μία ολιστική προσέγγιση, στο εργαστήριο γίνεται χρήση θεατρικών τεχνικών, μουσικής, ακαδημαϊκής θεωρίας αλλά και εμπειρικών παραδειγμάτων.

Φωτογραφία: george_tziovaras

Messolonghi by Locals: www.messolonghibylocals.com | [email protected] | facebook | instagram | youtube | 694 992 6514

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7669 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

  

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top