Τέταρτο

44 Προβολές

«Βλέποντας με τις Αισθήσεις» – Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 από το Μουσείο Μπενάκη«Μουσεία για την Ισότητα. Ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή» είναι το θέμα που όρισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2020 #IMD2020,  εστιάζοντας στην κοινωνική αξία των μουσείων που συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία βιωματικών εμπειριών που έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες.

Λόγω της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των μουσείων, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 θα διεξαχθεί ψηφιακά.

Το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχει με το πρόγραμμα «Βλέποντας με τις Αισθήσεις», ένα πρωτότυπο πρόγραμμα του μουσείου για τυφλούς ή μερικώς βλέποντες επισκέπτες. Με θέμα «Το Καλοκαίρι Αυτό. Τρεις Εικόνες για τις Αποσκευές μας» απευθύνεται σε όλους με μία online συνάντηση. Με εφόδια τη μνήμη, τον ήχο και την ποίηση θα προσεγγίσουμε ένα από τα κυρίαρχα θέματα της Πινακοθήκης Γκίκα, αυτό του ελληνικού τοπίου, ξεχωρίζοντας τρεις εικόνες που το αποδίδουν με τη διαύγεια και τον κορεσμό του καλοκαιρινού φωτός.

Στη διαδικτυακή συνάντηση-συζήτηση της 18ης Μαΐου θα εστιάσουμε στη ματιά του Νίκου Εγγονόπουλου, του Γεράσιμου Στέρη και του Σπύρου Παπαλουκά, και θα ακολουθήσουμε τα βήματα τους στις υπαρκτές ή φανταστικές γωνιές της ελληνικής υπαίθρου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν μια μνήμη ενός ιδιαίτερου γι’ αυτούς καλοκαιρινού τοπίου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί online. Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected]

 

Πληροφορίες

Πρόγραμμα / Θέμα: «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» / «Το Καλοκαίρι Αυτό. Τρεις Εικόνες για τις Αποσκευές μας»

Ημερομηνία & Ώρα: Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 17:00-18:30

Τόπος: Πινακοθήκη Γκίκα

Συνάντηση: Διαδικτυακά

Κόστος: Δωρεάν

Εγγραφές: Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής [email protected]


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5526 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top