tetartopress

Βόλος: Συγκέντρωση στη ΔΕΥΑΜΒ Πέμπτη 5/10


Σε συγκέντρωση  έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ καλεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 12:00 ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου. Παράλληλα, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου έγινε παρέμβαση στο κτίριο της περιφέρειας Θεσσαλίας στο Βόλο.

 

Οι ευθύνες της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ δεν ξεπλένονται με την επίκληση της «κλιματικής κρίσης»

 

Εδώ και ένα περίπου μήνα, βιώνουμε μια τραγική κατάσταση στην πόλη και την περιφέρεια. Χιλιάδες δημότες, στριμώχνονται σε ουρές και εκλιπαρούν για μια εξάδα νερό, η πόλη για δύο φορές πλημμύρισε και γέμισε λάσπες ενώ πάνω στο Πήλιο όλες οι πηγές έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή ο δήμαρχος και το σινάφι του, αντιγράφοντας το μοτίβο της κυβέρνησης, σκεπάζει τις δικές της ευθύνες, επικαλούμενη την κλιματική κρίση.

Ευθύνες για τις κατολίσθησεις των πηγών στο Πήλιο, για τις οποίες είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως και τεκμηριωμένα από την Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό από το 2019, αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Ευθύνες για την εγκατάλειψη του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων με το καθάρισμα των φρεατίων στο παραπέντε της νεροποντής.

Ευθύνες για τη δυσλειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του οποίου τα απόβλητα χύνονται στον Παγασητικό.

Ευθύνες για τη συσκότιση στο θέμα της ενημέρωσης για τις αναλύσεις του αντλούμενου από το υπέδαφος της πόλης «πόσιμου» νερού και του θαλασσινού νερού, πράγμα που προκαλεί σύγχυση και ανησυχία για την υγεία στους δημότες καταναλωτές.

Ευθύνες για την συστηματική εργαλειοποίηση της διανομής εμφιαλωμένου νερού σε συγκεντρωμένα πλήθη, μπροστά σε κάμερες τοπικών καναλιών για την εξυπηρέτηση προεκλογικών συμφερόντων.

Ευθύνες για τον παραγκωνισμό της ΔΕΥΑΜΒ από την κυβέρνηση και τον δήμαρχο, στη μελέτη και την κατασκευή των απαραίτητων έργων ύδρευσης με σκοπό την περαιτέρω υποβάθμιση της δημοτικής επιχείρησης και το μοίρασμα των μεγάλων κονδυλίων σε ημέτερους.

Οι χειρισμοί της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, απέδειξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι η δημοτική αρχή, ο Μπέος και το σινάφι του δηλαδή, βάζει το κέρδος και τα πολιτικά οφέλη πάνω από την υγεία των πολιτών. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα ή εξαντλείται σε μικροκαυγάδες με τον Μπέο που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό και το ροκάνισμα του χρόνου.

Εμείς ξέρουμε όμως ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την καταστροφή της πόλης, για τους θανάτους των συμπολιτών μας, τις ανεπανόρθωτες ζημιές εκατοντάδων νοικοκυριών και την επιχειρούμενη εμπορευματοποίηση του νερού και δεν θα σταματήσουμε να τους καταγγέλλουμε μέχρι να πληρώσουν πολιτικά, κοινωνικά και ποινικά τις ζημιές που έχουν προκαλέσει.

Το νερό δεν είναι εμπόρευμα είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τα «Αδέσποτα Κορμιά», το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις ...
«Η αρπαγή» - Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» – Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» (Le ravissement). (μετάφραση πρωτότυπου τίτλου: «Η έκσταση»). Σκηνοθεσία: Ιρίς Καλτενμπάκ. Πρωταγωνιστούν: Χαφσία Χερζί, Αλέξις Μανέντι, Νίνα Μερίς. Γαλλία, ...
«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» - Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» – Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στην a.antonopoulou.art

Η νέα έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη που ξεκινά την Πέμπτη 16 Μαΐου στην γκαλερί a.antonopoulou.art, είναι μια σειρά έργων, ζωγραφικής ...
«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

Η Weirdwave,  από τις 16 Μαΐου, παρουσιάζει στα θερινά την  ταινία της Λάουρα Μόρα «Βασιλιάδες του Κόσμου»,  που απέσπασε το ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13902 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top