Τέταρτο
294 Προβολές

“Wara Art Festival” – Ελέφαντες, κατσίκες, τίγρεις μέχρι και πίθηκοι στα άχυρα!

wara-art-elephant-fb
Κάθε χρόνο, στις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, το Wara Art Festival στην Ιαπωνία μας προσφέρει ανεπανάληπτες εικόνες από γιγαντιαία γλυπτά φτιαγμένα από άχυρο ρυζιού.

Το φεστιβάλ γεννήθηκε μετά από τη  συνεργασία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Niigata και του Πανεπιστημίου Art Musashino στο Τόκιο που ήθελαν να εκμεταλλευτούν με μια διαφορετική οπτική το υλικό του άχυρου ρυζιού που απορρίπτεται ως υποπροϊόν.

wara-art-hippo


Στο παρελθόν, το άχυρο ρυζιού στην Ιαπωνία, υποβαλλόταν σε επεξεργασία για την παραγωγή σκευών και άλλων χρηστικών αντικειμένων. Ωστόσο, στις μέρες μας τέτοιες χρήσεις πλέον έχουν ξεπεραστεί. Το Niigata City και το Musashino Art University συνεργάστηκαν πρώτη φορά το 2006 για να δημιουργήσουν έργα τέχνης ως έναν νέο τρόπο χρήσης του άχυρου από ρύζι και το 2008 ξεκίνησε το «φεστιβάλ τέχνης άχυρου».

Με την ονομασία “Wara Art Matsuri Festival” (Wara που σημαίνει άχυρο από ρύζι), αυτή η ετήσια πλέον έκθεση γιορτάζει τη συγκομιδή του ρυζιού. Η ιδέα του φεστιβάλ είναι ο εορτασμός της συγκομιδής ρυζιού με τη δημιουργία έργων τέχνης ώστε να παρουσιαστεί ένα γεγονός που να προωθεί τη χρήση του αχύρου του ρυζιού στη σύγχρονη εποχή καθώς και την αλληλεπίδραση της φύσης και των ανθρώπων.

Φέτος, οι επισκέπτες ήταν σε θέση να θαυμάσουν νέες δημιουργίες γιγαντιαίων γλυπτών όπως την κατσίκα, τον ιπποπόταμο, τον πίθηκο και την τίγρη.

wara-art-tiger


wara-art-goat


wara-art-monkey


Φωτογραφίες πληροφορίες από τη σελίδα του φεστιβάλ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 29 Άρθρα

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου αλλιώς. Είμαι εδώ. Ζω. Αναπνέω. Αγαπάω. Δεν μετανιώνω για όλα αυτά που έζησα και θα ζήσω. Δεν μετανιώνω για όσα σκέφτομαι και μοιράζομαι. Κάπως έτσι γεννιόνται και τα κείμενα μου...

Back to Top