Τέταρτο

178 Προβολές

“Woyzeck” του Georg Buchner – Μεταμεσονύκτια παράσταση στο θέατρο Λιθογραφείον

Woyzeck2Η Μηχανή Τέχνης ολοκληρώνει με επιτυχία τον πρώτο κύκλο παραστάσεων του έργου του Georg Buchner WOYZECK,  σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου, στο θέατρο Λιθογραφείον στην Πάτρα. Συγκεκριμένα θα δοθεί μία μεταμεσονύκτια παράσταση το Σάββατο 26 Μαΐου και μία τελευταία την Κυριακή 27 Μαΐου στις 21:30.

Πρόκειται για την ιστορία του Φράντς Κρίστιαν Βόυτσεκ, ενός φτωχού στρατιώτη που έχει αποκτήσει ένα παιδί με την Μαρία χωρίς «την ευλογία της Εκκλησίας». Ο ίδιος κάνει όλα τα θελήματα και υπομένει τα πάντα προκειμένου να στηρίξει την οικογένεια του. Υπακούει στις προσβολές του Λοχαγού του, υπομένει τα βασανιστήρια του Γιατρού του στρατού και παρόλο που η λογική του σιγά σιγά κλονίζεται ο Βόυτσεκ μένει ψύχραιμος. Όταν όμως η Μαρία θα τον αφήσει για  έναν άλλον άντρα , ο Βόυτσεκ  αλλάζει πρόσωπο, παίρνει ένα μαχαίρι στα χέρια του και ζητάει δικαιοσύνη.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα ο Georg Buchner γράφει την πρώτη τραγωδία του προλεταριάτου. Ένα έργο που μοιάζει πιο πολύ με κινηματογράφο παρά με θέατρο. Ο Βόυτσεκ του Μπύχνερ είναι πρώτος ήρωας αρχέτυπο της αμφισβήτησης, της επανάστασης και του υπαρξισμού. Το έργο-σταθμός του γερμανικού θεάτρου που επηρέασε την σύγχρονη δραματουργία όσο λίγα άλλα έργα, ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου στο Θέατρο Λιθογραφείον για λίγες μόνο παραστάσεις από την « Μηχανή Τέχνης».

Woyzeck1


Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Mουσική: Χρήστος Στρέπκος
Μετάφραση: Στέλιος Γούτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος και Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ευσταθεία Δρακονταειδή.
Κατασκευή Σκηνικού: Κώστας Ματθαίου
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μουλίνος
Παίζουν: Γιάννης Τσάκωνας, Γεωργία Σωτηριανάκου,  Δανάη Ρούσσου,  Νίκος Δερτιλής, Βασίλης Σιδερόπουλος

Πληροφορίες-Κρατήσεις:
Θέατρο  Λιθογραφείον, Μαιζώνος 172 Β
Τηλέφωνο θεάτρου: 2610328394
Εισιτήρια: 12 ευρώ και 8 ευρώ το φοιτητικό

Παραστάσεις:
Σάββατο 26 Μαΐου στις 12 τα μεσάνυχτα
Κυριακή 27  Μαΐου 2018 στις 21:30

Woyzeck3


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5428 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top