Τέταρτο

«Ξεχασμένες… Νότες» – Προβλήματα στη φιλαρμονική Αιγείρας


Ανησυχία προκαλεί στους  γονείς, τα μέλη και στον Αρχιμουσικό της Δημοτικής Φιλαρμονικής «Ιωάννης Κοκονέτσης» στην Αιγείρα η αδιαφορία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, προς την επίλυση των προβλημάτων της.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Φιλαρμονικής:

Παρόλο που η Φιλαρμονική έχει  έρθει σε επικοινωνία με το Ν.Π.Δ.Δ και τον πρόεδρο του Δήμου Αιγιάλειας αρκετές φορές,δεν έχει εισπράξει καμία έμπρακτη απάντηση, έχοντας ως αποτέλεσμα το φετινό καλοκαίρι να μένει ξανά μετέωρο και να φτάνει προς το τέλος του.

Συγκεκριμένα, τα κυρία ζητήματα που απασχολούν την Φιλαρμονική για τη βιωσιμότητά της είναι η επίλυση στα οικονομικά ζητήματα όπως:

Η αμοιβή του Αρχιμουσικού, ο οποίος συγκρατεί την φιλαρμονική αμισθί εδώ και αρκετά χρόνια.

Η κάλυψη των αναλώσιμων υλικών της Φιλαρμονικής, καθώς εδώ και ενάμιση χρόνο δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση, έχοντας ως αποτέλεσμα τα παιδιά και ο αρχιμουσικός να συνεισφέρουν στην αγορά των υλικών αυτών και να μην μπορούν τεχνικά να στηρίξουν την μουσική τους προσπάθεια, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες  η Φιλαρμονική γεμίζει τις πλατείες του τόπου και συμμετέχει σε αρκετές λιτανείες. Ωστόσο, με την έλλειψη των υλικών αυτών και την αμέλεια που επικρατεί,  δεν μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια της .

Η συντήρηση στα μουσικά της όργανα από εξειδικευμένο κατάστημα , διότι εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια για την συντήρηση τους , δημιουργώντας εξίσου  πολλά τεχνικά-μουσικά προβλήματα .

Η αγορά νέων στολών και η συντήρηση τους, καθώς υπάρχουν φθορές από την πολυετή χρήση τους από το 2004.

Τα αναφερθέντα προβλήματα, σε συνδυασμό με τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε με τον Covid-19  αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για το μουσικό και τεχνικό μέρος της Φιλαρμονικής.

Για τα παραπάνω προβλήματα επίσης,  έχει ενημερωθεί κατά το παρελθόν ο πρόεδρος της Δ.Ε Αιγείρας αλλά και η αντιδήμαρχος και αρμόδια για τα θέματα Ανατολικής Αιγιαλείας.

Επιπροσθέτως , έχουν δημιουργήσει  κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον της Φιλαρμονικής.

Γονείς και μέλη ανυπομονούν για την έμπρακτη  ανταπόκριση από το Ν.Π.Δ.Δ του δήμου, επισημαίνοντας ότι  η Φιλαρμονική είναι «Δημοτική» και δεν μπορεί να παραγκωνίζεται με αυτόν τον τρόπο.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7862 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top