Τέταρτο

Ξεκινάει η 5η τοιχογραφία του ArtWalk7 στην Πάτρα


Το 7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 7 συνεχίζεται με την 5η τοιχογραφία και με την πρώτη καλλιτέχνιδα της φετινής διοργάνωσης, την Elléna Lourens.

Η Elléna Lourens με καταγωγή από τη Νότια Αφρική ξεκίνησε να δημιουργεί έργα τέχνης είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες από μικρή ηλικία κι όταν  ακόμα βρισκόταν στο σχολείο. Έκτοτε, η τεχνική της έχει εξελιχθεί και η ίδια έχει ασχοληθεί περαιτέρω με την εικονογράφηση, την street art και τη ζωγραφική.

Το στυλ της παραπέμπει έντονα στο παρελθόν, λαμβάνοντας υπόψη τα θέματά της και τους χρωματικούς τόνους που χρησιμοποιεί, αλλά, παρατηρώντας με μεγαλύτερη προσοχή, ο θεατής μπορεί να αντιληφθεί ότι μέσα από τα έργα τέχνης της εκφράζει μια διαισθητικά σύγχρονη αισθητική που επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει τη συναισθηματική εικονογραφία.

Με τα δικά της λόγια: «Θέλω η δουλειά μου να εμπνέει τους ανθρώπους, όχι με τρόπο που να τους προκαλεί, αλλά με τρόπο που να τους παρακινεί να βρουν μέσα τους κάτι που θα μπορούσαν να μοιραστούν, το οποίο θα ήταν ζεστό και δημιουργικό» (VoyageMIA, 2019).

Περισσότερες πληροφορίες για την Art In Progress και τις δράσεις της μπορείτε να βρείτε: artinprogress.eu |  Facebook (Art In Progress) (ArtWalk) | instagram (artinprogress.patras) (artwalk_festival)


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10160 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top