Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 35 Προβολές

Ξενάγηση μετά μουσικής στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου την Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ξενάγηση_μετά_μουσικής@ΒΜΦ_1Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Take a walk on the… music side! Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 19:00, θα απολαύσουμε μία ξεχωριστή ξενάγηση μετά μουσικής, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Ταλαντούχοι σολίστες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσουν με νότες και ρυθμό 3 χώρους του παλιού εργοστασίου της Αθήνας, δημιουργώντας μία μοναδική ατμόσφαιρα. Ανακαλύπτουμε την ιστορία και τη λειτουργία ενός σπάνιου βιομηχανικού συγκροτήματος μέσα από μία εμπειρία για όλες τις αισθήσεις, που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη.


First stop: ο Φούρνος. Το κτίριο των Παλαιών Φούρνων ήταν το πρώτο που χτίστηκε στο παλιό εργοστάσιο. Στην «καρδιά» της παραγωγικής διαδικασίας, εκεί που γινόταν η απόσταξη του λιθάνθρακα, της πρώτης ύλης παραγωγής φωταερίου θα ακούσουμε την τρομπέτα του Βασίλη Βασιλειάδη και το φλάουτο των Μικαέλα Παναγιωτοπούλου και Κλειώ Τσακίρη σε έργα των Hindemith, Mozart κ.ά.

Τη σκυτάλη παίρνουν, η Έφη Χριστοδούλου και ο Αθανάσιος Νικολούζος οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν το Ντουέτο αρ. 1 για βιολί και κλαρινέτο του George Friedrich Fuchs, στο μέρος απ’ όπου ξεκινούσε η διανομή του φωταερίου σε όλη την πόλη μέσα από ένα υπόγειο δίκτυο αγωγών, το κτίριο Πίεσης και Διανομής.

Το κτίριο του Νέου Υδαταερίου, και συγκεκριμένα το πιο ψηλό σημείο του, το Παρατηρητήριο, από όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα 360° θα είναι ο τελευταίος μουσικός σταθμός της ξενάγησης. Εκεί ένα τρίο για όμποε, κλαρινέτο και φαγκότο του Gordon Jacob από τους Κωνσταντίνο Γιοβάνη, Γραμμένο Χαλκιά και Ιωάννη Ευαγγελάτο θα σε ταξιδέψουμε με θέα την Ακρόπολη.

Ξενάγηση_μετά_μουσικής@ΒΜΦ_3


Πληροφορίες

Πότε: Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019
Ώρα: 19:00 & 20:00
Σημείο συνάντησης: Κτίριο Παλαιών Φούρνων
Είσοδος στο ΒΜΦ: 1 ευρώ

* Στην τιμή εισόδου περιλαμβάνεται και η Ξενάγηση μετά μουσικής
** Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 213 0109325, Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-17:00

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου | 213 0109325, 213 0109300 | [email protected] |
www.gasmuseum.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι | [email protected]

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Ξενάγηση_μετά_μουσικής@ΒΜΦ_4


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4106 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top

menu