tetartopress

Υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΣΕΓΑΣ και Δήμου Πατρέων


Για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων) και του Δήμου Πατρέων έρχεται,  το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στην Πάτρα αντιπροσωπεία της αρχαιότερης Ελληνικής ομοσπονδίας στίβου με επικεφαλής την Πρόεδρο του Δ.Σ.  Σοφία Σακοράφα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, από τους σημαντικότερους στόχους του Μνημονίου είναι η ανάδειξη της Πάτρας σε εξειδικευμένο «Εθνικό Προπονητικό Κέντρο» και η διοργάνωση μεγάλων εθνικών και διεθνών αθλητικών γεγονότων.

Η υπογραφή του Μνημονίου θα γίνει από το Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κυρία Σοφία Σακοράφα, σε τελετή που θα γίνει στο Δημαρχείο.

«Η ιδέα για το Μνημόνιο Συνεργασίας χρονολογείται από τα μέσα του 2022 και αποτελεί τη φυσιολογική εξέλιξη  των στενών και στέρεων σχέσεων και της παραδοσιακής αρμονικής συνεργασίας ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και στον ΣΕΓΑΣ, καθώς και με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, τα αθλητικά σωματεία στίβου της πόλης, το Σύνδεσμο Προπονητών Στίβου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, το Σύνδεσμο Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Βόρειας Πελοποννήσου και τους φορείς του Δρομικού Κινήματος.

Επιπρόσθετα η πόλη μας, λόγω της μεγάλης ιστορικής παράδοσης της στο στίβο και το Δρομικό Κίνημα, της ευνοϊκής γεωγραφικής της θέσης, των δημογραφικών, κλιματολογικών, μορφολογικών της χαρακτηριστικών, την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη νέων (Παμπελοποννησιακό Στάδιο, Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου, Νότιο Πάρκο, μεγάλος παραλιακός ποδηλατόδρομος, εγκαταστάσεις Πλαζ και Έλος Αγυιάς), τον Δημοτικό Ξενώνα, αλλά και άλλων δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων (Πανεπιστημιακές και κολυμβητήρια), βαδίζει με την επιτυχία της ανάδειξης της σε έναν από τους  σημαντικότερους και ιδανικότερους αθλητικούς προορισμούς για αγώνες, μήτινγκ, αθλητικά events, προετοιμασία αθλητών, επιμορφωτικά σεμινάρια προπονητών κ.ο.κ.

Τα επτά (7) συνεχόμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών Στίβου, τα αναπτυξιακά και άλλα Πανελλήνια Πρωταθλήματα  που φιλοξένησε τα τελευταία 8 χρόνια η Πάτρα, η μεγάλη επιτυχία του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας 2022 «Φάνης Τσιμιγκάτος», η αμέριστη στήριξη όλων των Περιφερειακών Αγώνων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και των Τοφάλειων, ο διαρκής εκσυγχρονισμός του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και τα συνεχή προπονητικά καμπ – σεμινάρια προπονητών στίβου, με κορυφαίο το εξελισσόμενο των Ιταλών διεθνών αθλητών, αποτυπώνουν τη μεγάλη δυναμική της Πάτρας τα τελευταία χρόνια, η παραπέρα πιο συστηματική ανάδειξη και αξιοποίηση της οποίας είναι ένας από τους κεντρικούς στόχους του Μνημονίου Συνεργασίας.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...
«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου

«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» στο Μ54

Η παράσταση «Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζεται 20-22 & 26-30 Ιουνίου 2024 στο Μ54 στην Αθήνα. Το ...
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13944 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top