tetartopress

Υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΣΕΓΑΣ και Δήμου Πατρέων


Για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων) και του Δήμου Πατρέων έρχεται,  το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στην Πάτρα αντιπροσωπεία της αρχαιότερης Ελληνικής ομοσπονδίας στίβου με επικεφαλής την Πρόεδρο του Δ.Σ.  Σοφία Σακοράφα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, από τους σημαντικότερους στόχους του Μνημονίου είναι η ανάδειξη της Πάτρας σε εξειδικευμένο «Εθνικό Προπονητικό Κέντρο» και η διοργάνωση μεγάλων εθνικών και διεθνών αθλητικών γεγονότων.

Η υπογραφή του Μνημονίου θα γίνει από το Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κυρία Σοφία Σακοράφα, σε τελετή που θα γίνει στο Δημαρχείο.

«Η ιδέα για το Μνημόνιο Συνεργασίας χρονολογείται από τα μέσα του 2022 και αποτελεί τη φυσιολογική εξέλιξη  των στενών και στέρεων σχέσεων και της παραδοσιακής αρμονικής συνεργασίας ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και στον ΣΕΓΑΣ, καθώς και με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, τα αθλητικά σωματεία στίβου της πόλης, το Σύνδεσμο Προπονητών Στίβου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, το Σύνδεσμο Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Βόρειας Πελοποννήσου και τους φορείς του Δρομικού Κινήματος.

Επιπρόσθετα η πόλη μας, λόγω της μεγάλης ιστορικής παράδοσης της στο στίβο και το Δρομικό Κίνημα, της ευνοϊκής γεωγραφικής της θέσης, των δημογραφικών, κλιματολογικών, μορφολογικών της χαρακτηριστικών, την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη νέων (Παμπελοποννησιακό Στάδιο, Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου, Νότιο Πάρκο, μεγάλος παραλιακός ποδηλατόδρομος, εγκαταστάσεις Πλαζ και Έλος Αγυιάς), τον Δημοτικό Ξενώνα, αλλά και άλλων δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων (Πανεπιστημιακές και κολυμβητήρια), βαδίζει με την επιτυχία της ανάδειξης της σε έναν από τους  σημαντικότερους και ιδανικότερους αθλητικούς προορισμούς για αγώνες, μήτινγκ, αθλητικά events, προετοιμασία αθλητών, επιμορφωτικά σεμινάρια προπονητών κ.ο.κ.

Τα επτά (7) συνεχόμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών Στίβου, τα αναπτυξιακά και άλλα Πανελλήνια Πρωταθλήματα  που φιλοξένησε τα τελευταία 8 χρόνια η Πάτρα, η μεγάλη επιτυχία του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας 2022 «Φάνης Τσιμιγκάτος», η αμέριστη στήριξη όλων των Περιφερειακών Αγώνων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και των Τοφάλειων, ο διαρκής εκσυγχρονισμός του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και τα συνεχή προπονητικά καμπ – σεμινάρια προπονητών στίβου, με κορυφαίο το εξελισσόμενο των Ιταλών διεθνών αθλητών, αποτυπώνουν τη μεγάλη δυναμική της Πάτρας τα τελευταία χρόνια, η παραπέρα πιο συστηματική ανάδειξη και αξιοποίηση της οποίας είναι ένας από τους κεντρικούς στόχους του Μνημονίου Συνεργασίας.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Ο Νανούκ τον Βορρά" - Η ανθρώπινη θέληση να δημιουργεί δυνατότητες ζωής στο πιο εχθρικό φυσικό περιβάλλον

“Ο Νανούκ τον Βορρά” – Η ανθρώπινη θέληση να δημιουργεί δυνατότητες ζωής στο πιο εχθρικό φυσικό περιβάλλον

"Ο Νανούκ του Βορρά" (Nanook of the North). Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Φλάερτι. Ντοκιμαντέρ παραγωγής ΗΠΑ, 1922. "Τα μυστηριώδη Barren Lands, ερημωμένα, ...
The Good and Faithful Servant

«The Good and Faithful Servant» με Ελεύθερη Είσοδο στο Θέατρο 104

«The Good and Faithful Servant» του Τζο Όρτον από τη FreεΚ, μια θεατρική ομάδα της Fonact Theatre Company σε σκηνοθεσία ...
«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Πέτερ Στάιν ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο ...
25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Βραβείο Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας 

25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Βραβείο Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας 

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, από το 2007 μέχρι σήμερα, ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12889 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top