Τέταρτο
199 Προβολές

Υπόσχεση γάμου
Ραντεβού σήμερα με μία υπόσχεση, της οποίας η γραφή κράτησε σύμφωνα με το συγγραφέα, 10 χρόνια με προηγηθέντα τα «Μέντιουμ» και «Ο Άχρηστος Δημήτρης».

Ένα ερωτικό γαϊτανάκι; Μία εμμονή για εξασφάλιση της πολυπόθητης πρότασης γάμου; Όχι, μας απαντά το ταξίδι μας στις σελίδες του. Πίσω απ’ την εικόνα του γάμου όπως βιώνεται απ’ τα πρόσωπά του, ζούμε έξι μήνες απ’τα πάθη μας. Αλέκα, Όλγα, Βιβή, Ματίνα. Πετράλωνα, Φάληρο, Καλλιθέα, Μοσχάτο. Και ο 42χρονος Ζαχαρίας κινείται ανάμεσά τους προσπαθώντας να βοηθήσει τον ίδιο αλλά και τα «υποκείμενα» του πόθου του να διαχειριστούν την εκκρεμότητα της ψυχής τους, την αποδοχή ότι κάθε τι απ’ τη στιγμή που γεννάται παραμένει διττής φύσεως. Η ζωή δεν είναι μόνο τραγική ούτε αστεία. Και τα αδιέξοδα και οι συμβιβασμοί της μας αφυπνίζουν από το άλλως βαρετό μακρόσυρτο ρυθμό της. Ο Ζαχαρίας πορεύεται χωρίς «ασυνέπεια στο χαρακτήρα ή στις πράξεις του» κατά το δημιουργό του. «Τρία υπαρκτά πρόσωπα που ενώνονται σ’ ένα» και συμπορευόμαστε στην αναμέτρησή του με την ευχάριστη αλλά και βασανιστική οικεία καθημερινότητά μας.

Αμελητέο να αποκαλυφθεί εάν παντρεύεται ή όχι. Ο αγώνας του είναι που μας μένει γιατί γίνεται όχι ενάντια αλλά χέρι-χέρι με τον εαυτό του και αυτούς που διαλέγει συνταξιδιώτες του…και αυτό είναι ο ορισμός του ηρωισμού στο κατώφλι του αιώνα μας.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 88 Άρθρα

Η Μαρία Παπαμαργαρίτη είναι η μαμά του Κωνσταντίνου και του Θάνου. Από μικρή μαγευόταν με τις λέξεις και έτσι όταν μεγάλωσε σπούδασε φιλόλογος. Αγαπά τα ταξίδια και τα βιβλία για αυτό και τώρα «μαγειρεύει» τις δικές της ιστορίες για τα παιδιά της και τους φίλους τους. Πιστεύει ότι η λογοτεχνία μιλά κατ' ιδίαν στον καθένα και αποτελεί τη μόνη προσωπική μας περιουσία που πότε δε χάνεται. Αγαπημένη της ρήση «αντί να καταριέσαι το σκοτάδι, άναψε ένα φως». Γράφει με το όνειρο να αγκαλιάζει τον κόσμο μας τούτο το μικρό, το μέγα. Βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη και Το Δόντι. Επικοινωνία: [email protected]

RELATED ARTICLES

Back to Top