Τέταρτο

Ζαρκάδι χτυπημένο από λαθροθηρία στον Αρκτούρο


Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου παρέλαβε ένα ζαρκάδι που βρέθηκε από δημοτικούς υπαλλήλους του δήμου Φλώρινας την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει από κάποια σκυλιά.

Ενώ αρχικά το πίσω πόδι του φαινόταν σπασμένο και η αρχική εκτίμηση ήταν χτύπημα από αυτοκίνητο, μόλις μεταφέρθηκε για ακτινογραφία αποδείχτηκε ότι ο Λέων, όπως ονομάστηκε, ήταν πυροβολημένος από κυνηγετικό όπλο και έφερε δράμια που προορίζονται για κυνήγι αγριόχοιρου.

Το κάταγμα στο πόδι του είναι συντριπτικό και είναι αδύνατο να το χρησιμοποιήσει. Συνεπώς οι προσπάθειες των υπευθύνων του Αρκτούρου, προς το παρόν, επικεντρώνονται στο να διασφαλιστεί η επιβίωσή του.

Υπενθυμίζεται πως η θήρευση του ζαρκαδιού απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία, όπως και η θήρευση του αγριόχοιρου ημέρες πλην Τετάρτης και Σαββατοκύριακου.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10161 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top